TRK
Personelimiz ve Öğrencilerimiz Office 365 Kullanımı

Microsoft’un bulut çözümleri portali olan Office 365, gerçekleştirilen kurumsal anlaşma ile üniversitemiz personeline ve öğrencilerinin  erişimine açılmıştır  .kayseri.edu.tr uzantılı mail adresiniz ve şifrenizle Office 365 portaline abone olarak giriş yapabilirsiniz. Portale  Okullar ve Öğrenciler için Ücretsiz Microsoft Office 365 | Microsoft Eğitim (https://www.microsoft.com/tr-tr/education/products/office )adresinde bulunan Office 365 linkinden kayıt olarak erişebilirsiniz.

Bu platformda şu anda 26 uygulama bulunmaktadır ve sayıları artmaya devam etmektedir. Office 365 ile sunulan hizmetlerden bazıları:

• Office 365 ProPlus: Microsoft Office uygulamasının en güncel versiyonunu indirip, kendinize ait 5 cihaza lisanslı olarak yükleme imkanı (Windows Bilgisayar, Mac Bilgisayarlara lisanslı ürün olarak )
  • Office Online: Internet tarayıcılarını kullanarak, Microsoft Office uygulamasını yüklemeden, temel ofis uygulamalarını (MS Word, MS Excel, MS Powerpoint) kullanma imkanı
  • Sway: Web tabanlı yeni bir sunum hazırlama uygulaması
  • OneDrive: 1TB kapasiteli depolama alanı
  • Forms: Hızlı ve pratik test, anket ve kayıt formu oluşturma uygulaması
  • Skype for Business: Kurum içi Skype uygulaması. Yazışma, dosya paylaşımı, masaüstü ya da uygulama paylaşımı, video konferans vb. çözümleri kullanıma sunuyor.
  • Microsoft Flow: Düzenli kullandığınız app’ler, uygulamalar ya da web hizmetleri arasında iş akışları, senkronizasyon, bildirim paylaşımı vb. etkileşimler yaratmaya yarayan uygulama
  • Planner: Kişisel veya ekipçe yürüttüğünüz projelerinizi ya da işlerinizi planlamanıza, koordineli şekilde çalışmanıza ve takip etmenizi sağlayan proje yönetim uygulaması
  • Power BI: İş zekası çözümüdür.
  • Teams: Kolaborasyon uygulamasıdır. Üniversitemizde beraber çalışan kişiler ekipler yaratarak, Office 365 platformundaki uygulamaları da entegre ederek ortak çalışma alanları yaratabilir ve bunu Flow yardımıyla genişletebilirler
  • Yammer: Kurumsal sosyal ağ uygulamasıdır. Aktif kullanımı halinde kurum için etkileşim, uzmanlık paylaşımı, anketler gibi faydalar sağlamaktadır.
  • Mail, Calendar, Tasks: Bu özellikler, Outlook üzerinde bulunan standart özelliklerdendir. Kurumsal e-posta hizmetini bulut ortamında sağlamadığımız için bu özellikleri Office 365 portalinden değil, Outlook üzerinde kullanmanız gerekmektedir.

08 Aralık 2020 Salı